
Sastojci za otprilike 15 kocki:
300 grama datulja bez koštica
300 grama oraha
9 žlica kakaa u prahu
2 žlice ekstrakta od vanilije
50 ml javorovog sirupa ili meda
2 žlice kokosovog ulja
prstohvat soli
"'Ovi prefini browniesi od kakaa pravo su rješenje. Ne peku se, ne sadrže gluten, jaja ili bilo koje namirnice životinjskog porijekla pa su pogodni i za prehranu vegana.'"
Priprema:
1. U blenderu smeljite datulje i orahe, dodajte šest žlica kakao praha, jednu i pol žlicu ekstrakta od vanilije, 2 žlice vode i prstohvat soli.
Izrađujte smjesu sve dok se ista ne počinje odvajati od stranica blendera.
2. Smjesu pravilno utisnite u pravokutnu posudu.
3. U zdjeli pomiješajte preostali kakao i ekstrakt vanilije s dvije žlice kokosovog ulja i javorovim sirupom.
Miješajte dobro dok ne nestanu sve grudice, pa njime prelijete kolač.
4. Pustite da se hladi oko dva sata prije posluživanja. Dobar tek!
Savjet plus:
Ovako napravljen kolač u hladnjaku možete čuvati i do dva tjedna. Ako ga stavite u ledenicu izdržat će i do dva mjeseca.