Prefini browniesi: Kakao kocke bez glutena gotove za 15 minuta


Sastojci za otprilike 15 kocki:
300 grama datulja bez koštica
300 grama oraha
9 žlica kakaa u prahu
2 žlice ekstrakta od vanilije

50 ml javorovog sirupa ili meda
2 žlice kokosovog ulja
prstohvat soli

"'Ovi prefini browniesi od kakaa pravo su rješenje. Ne peku se, ne sadrže gluten, jaja ili bilo koje namirnice životinjskog porijekla pa su pogodni i za prehranu vegana.'"

Priprema:
1. U blenderu smeljite datulje i orahe, dodajte šest žlica kakao praha, jednu i pol žlicu ekstrakta od vanilije, 2 žlice vode i prstohvat soli.

Izrađujte smjesu sve dok se ista ne počinje odvajati od stranica blendera.

2. Smjesu pravilno utisnite u pravokutnu posudu.

3. U zdjeli pomiješajte preostali kakao i ekstrakt vanilije s dvije žlice kokosovog ulja i javorovim sirupom.


Miješajte dobro dok ne nestanu sve grudice, pa njime prelijete kolač.

4. Pustite da se hladi oko dva sata prije posluživanja. Dobar tek!

Savjet plus:
Ovako napravljen kolač u hladnjaku možete čuvati i do dva tjedna. Ako ga stavite u ledenicu izdržat će i do dva mjeseca.